Zarándoklat 2023 - Toskana

RO–530223, Miercurea Ciuc,HR

Str. Rev. din Dec., nr 3/A/2

Tel/Fax: +4-0266-310.965

Email: office@westtraveltours.ro

Web: www.westtraveltours.ro


Zarándoklat Toszkánába, költők, festők, szentek és a bor hazájábaVernazza Siena

2023. július 17-27.

Programterv


 • júl.17. Indulás Kolozsvárról este 22.00 órakor.
 • júl.18. Elfoglaljuk szállásunkat Padova térségében.
 • júl.19. Luccaba, Puccini városába látogatunk. A várost 4 km hosszú városfal öleli körül. Az egykori római fórum helyén ma is tér áll és egy gyönyörű, Szent Mihály arkangyalnak szentelt templom. Az ókorból származó amfiteátrum alapjaira épült lakóházak pedig különleges látványt kínálva fogják körül az ovális teret. Elfoglaljuk szállásunkat a Ligur-tenger partján, Viareggioban (3 éj).
 • júl.20. Egy felejthetetlen kirándulásra indulunk, a Cinque Terre, az Öt föld mesés tájaira. E területet öt pici, autóforgalomtól mentes falu és egy gyönyörű nemzeti park alkotja. A hegyek szinte a tengerből emelkednek ki, a hegyoldalakon teraszos szőlőskertek, a tengerparton pedig néhány elbűvölő halászfalu húzódik: Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza és Monterosso. Vonattal, hajóval és gyalogosan fedezzük fel e festői pontját a világnak. Visszatérés a szállásra.
 • júl.21. Fürdőzés Viareggioban.
 • júl.22. Itália Athénjában, Pisában kezdjük a napot, ahol a Dóm-tér, vagyis a Csodák mezeje meghatározó építményeit láthatjuk, az egykori tengeri köztársaság egy gazdagabb és dicsőségesebb korának emlékét idézik. A Ferde-torony világhírét akkor is megérdemelné, ha szabályos lenne. Szentmisén veszünk részt. Toszkána középkorból itt felejtett városát, San Gimignano-t keressük fel. Falakkal körülvett óvárosát középkori Manhattannek is szokták nevezni a XIII. században épült tornyos házai miatt. Séta a városban, látogatás s katedrálisban, majd lehetőségünk lesz felmenni a legmagasabb torony tetejére. Elfoglaljuk szállásunkat Siena térségében.
 • júl.23. Siena Olaszország legegységesebb hangulatú gótikus városa, ahol szinte minden épület műemlék. A város a középkori kereskedők és bankok mekkája volt egykor. Ismerkedés a város legfontosabb látnivalóival gyalogos séta keretében: a különleges kagyló alakú főtér, az Il Campo, Palazzao Publico, Torre del Mangia és a híres szökőkút, a Fonte Gaia, valamint a kihagyhatatlan Dóm. Szabadprogram. Toszkána ősi, etruszk alapítású városába Cortonába érkezünk. Olajfákkal, szőlőssel borított dombtetőn fekszik varázsos kilátással a Trasimeno-tóra és Chiana-völgyére. Cortonai Szent Margit városában igazi időutazásban lesz részünk. Keskeny, festői utcák vezetnek a város szívéhez, a Piazza della Repubblica-ra, (Városháza, Palazzo del Popolo). Meglátogatjuk a XIII. századi Szent Ferenc templomot, mely a ferences szerzetesrend második legfontosabb temploma, a cortonai katedrálist, sétálunk a Janello utcácskán, mely a középkor egy jelenbe átmentett darabkája. Szentmisén veszünk részt. Megkóstoljuk a nevezetes cortonai Syrah-t egy helyi pincészetben. Elfoglaljuk szállásunkat Perugia térségében.
 • júl.24. A legendás szent, Szent Ferenc városába, Assisibe utazunk. Szent Ferenc és Szent Klára életének helyszíneivel ismerkedünk. Szentmisén veszünk részt a Santa Maria degli Angeli bazilikában. A Santa Maria Maggiore-templomban fölkeressük Boldog Carlo Acutis sírját, azét az olasz fiatalét, aki az új kommunikációs tecknikákat az evangélium továbbadására, az értékek közvetítésére használta. Meglátogatjuk a Santa Maria di Rivotorto-templomot, ahol a Szent Menedék (Tugurium) található, itt írta Szent Ferenc rendjének első szabályzatát.
 • Visszatérünk Perugiaba. Bebarangoljuk óvárosát. Paloták, templomok, szépséges kilátópontok kísérnek sétánkon. Híres kútja a Fontana Maggiore, meglátogatjuk a San Lorenzo katedrálist, melynek szószéke a főtérre néz. Perugia különlegessége a Rocca Paolina, a föld alatti város. Visszatérünk szállásunkra.
 • júl.25. Umbria egyik legősibb városába, Gubbioba látogatunk. Az Ingino-hegy lejtőin húzódó, teraszos építésű város igen jól megőrizte eredeti formáját az évszázadok során. A szépséges fekvésű Piazza Grande teret a Consoli palota uralja. Assisi Szent Ferenc emlékét őrzi a róla elnevezett templom és kolostor. A kolostor mellett található szobra a gubbiói farkas legendáját örökíti meg. Szentmisén veszünk részt. Petrarca szülővárosába, Arezzoba visz utunk. A város szíve a lejtős, trapéz alakú Piazza Grande, a tér különleges hangulatát a több különböző korszakból származó műemléképület adja. A Szent Ferenc bazilika őrzi Piero della Francesca világhíres freskóit a XV. századból, az Igaz Kereszt legendáját jelenítik meg. Elfoglaljuk szállásunkat Bologna térségében.
 • júl.26. Meglátogatjuk Szlovéniában a Postojnai cseppkőbarlangot, kisvasúttal és egy könnyű séta keretében fedezzük fel e természeti ritkaságot. Elfoglaljuk szállásunkat Nagykanizsán.
 • júl.27. Hazautazás rövid pihenőkkel.


Részvételi díj: 950 euró/főAz ár tartalmazza a kilenc éjszakai szállást félpanziós ellátással, szállítást, idegenvezetést, helyi idegenvezetést Sienában.
Az ár nem tartalmazza a belépődíjakat, valamint az egészségügyi biztosítást.

Elszállásolás kétágyas szállodai szobákban.

Az utazási iroda fenntartja a programváltoztatás jogát a körülményektől függően.