Spanyolország- Portugália zarándoklat 2023

Spanyolország- Portugália

2023. július 17-28.


 • júl.17. Menetrend szerinti járattal utazunk Madridba. Elfoglaljuk szállásunkat.
 • júl.18. Egész napos városnézés a fővárosban: Plaza de Cibeles, talán Madrid legszebb tere, gyönyörű szökőkútjai, szobrai épületei a város szimbólumává tették, Almudena katedrális ,az ország egyik legújabb és legmonumentálisabb tempolma, Királyi palota, az uralkodó hivatalos rezidenciája, Plaza Mayor a hivatalos főtér, Puerta del Sol (a nap kapuja) tér. Délután a világhíres Prado múzeumba látogatunk. Itt található a világ legnagyobb festménygyűjteménye. Visszatérünk szállásunkra.
 • júl.19. A régi korok emlékeit őrző Toledóba utazunk. A muzulmán, keresztény, és zsidó kultúra összefonódása formálta a város gazdag művészeti és építészeti örökségét. Történelmi belvárosa az UNESCO Világörökség része. Folytatjuk utunkat. Elfoglaljuk szállásunkat az anadalúziai Granadában. (2 éj)
 • júl.20. A Sirra Nevada hófödte csúcsainak lábánál egy termékeny zöld völgyben található a titokzatos szépségű Granada. Felkeressük a csodálatos mór palotaegyüttest, az Alhambrat, melyet a tér, a fény, a víz, és a díszítőelemek mesteri ötvözése tesz rendkívülivé. Az Alhambra részét képezi a 16. századi V. Károly-palota. Jelentős példája az olasz építőművészet hatásának Spanyolországban. Megtekintjük az ugyancsak az Alhambra részét képező Generalife kertet és palotát a szultánok egykori nyári rezidenciáját. Visszatérünk szállásunkra.
 • júl.21. A gazdag és mesés történelemre visszatekintő Sevilla városába utazunk. Az El Arenal Sevilla egykori kikötőnegyede. A városnegyed hangulatát ma a hatalmas aréna, a Plaza de Toros Maestranza határozza meg. A Guadalquivir folyó partján tett sétánk alkalmával látjuk a mór Torre del Oro-t (aranytorony), a 13. században a kikötő védelmére épült lőréses torony. Tovább utazunk, elfoglaljuk szállásunkat Evora térségében. (Portugália)
 • júl.22. Evora műemlékekben gazdag óvárosát „élő múzeumnak” is nevezik, az UNESCO Világörökség része. Sétálunk az elegáns Praca do Giraldo téren Diána templom, katedrális érintésével majd a délutánt a portugál főváros, Lisszabon felderítésével töltjük. A Tejo-folyó torkolatánál fekvő Belém városrész még ma is őrzi Portugália tündöklésének nyomát: Belém- torony, Felfedezők emlékműve, Szent Jeromos-templom és kolostor. Elfoglaljuk szállásunkat Lisszabon téréségében.
 • júl.23. Felkeressük a Lisszabontól 40 km-re található Cabo da Roca-t, egyike Európa legfantasztikusabb panorámájának, leszakadó sziklafalaival az európai szárazföld legnyugatibb pontja. Folytatjuk utunkat Batalhaba, megtekintjük óvárosát valamint a Világörökség részét képező Győzelmes Szűz Mária templomot és kolostort. Elfoglaljuk szállásunkat Európa legszebb halászfalujában Nazare-ban. (3 éj)
 • júl.24. Egész napos program a híres portugáliai kegyhelyen, Fatimában. Fő látnivalója a Nossa Senhora do Rosario bazilika. Megtekintjük a Magyar keresztutat, mely az 1956-ban külföldre menekült magyarok kezdeményezésére és adományaiból épült. Szentmisén és körmeneten veszünk részt. Vacsora a belvárosban. Visszatérünk szállásunkra.
 • júl.25. Egész napos program Nazare-ban. Délelőtt közös program, siklóval jutunk fel a város fölé magasodó Sitió negyedbe. Csodálatos kilátás nyílik az Atlanti-óceánra. Délután fürdőzés.
 • júl.26. Visszatérünk Spanyolországba, Santiago de Compostela-ba. A középkorban Róma és Jeruzsálem után a legfontosabb zarándokhely volt a világon. A Szent Jakab-katedrális a kereszténység egyik legnagyobb szentélye. Itt ér véget a híres El Camino út. Szetmisén veszünk részt. Elfoglaljuk szállásunkat.


 • júl.27. Avila-ba utazunk. E történelmi hagyományokban gazdag város a Világörökség részét képezi, központját Európa legszebb középkori várfala veszi körül. Városnézés, elfoglaljuk szállásunkat Avila térségében.
 • júl.28. Visszatérünk Madridba, meglátogatjuk az El Escorial palota-kolostor együttest, melyet a spanyolok a világ nyolcadik csodájának tartanak. Helyi vezetés a palotában, majd szabadprogram. Az Elesettek völgyében a polgárháború áldozataira emlékezünk. Hazatérés menetrend szerinti járattal a madridi reptérről késő este.


Részvételi díj: 1290 euró/fő


Az ár tartalmazza a 11 éjszakai szállást félpanziós ellátással, szállítást helyi autóbusszal, idegenvezetést, helyi idegenvezetést.

Az ár nem tartalmazza a repjegyet, belépődíjakat, egészségügyi biztosítást.
Az ár nem tartalmazza a vacsorát első este.

A repülőjegy várhatóan 500-600 euró/fő.
A belépődíjak kb. 120 euró/fő.

Wizz Air
július 17 Kolozsvár – Madrid 17:45 – 20:35 (W6 3401)
július 28 Madrid- Kolozsvár 21:15 – 01:55 (W6 3402)

KÉZIPOGGYÁSZ
Megengedett méret: Fedélzeti
MAX 10 KG
Kerekek: Megengedett/Nem kötelező
40 x 30 x 20 cm*
DÍJMENTES
*Be kell férnie az Ön előtt lévő ülés alá; laptoptáska, női táska vagy kis hátizsák lehet.

FELADOTT POGGYÁSZ
Megengedett méret: Feladva
MAX. 20 KG
Kerekek: Megengedett/Nem kötelező
149 x 119 x 171 cm*

* A megengedett méretbe nem tartozik bele a poggyász fogantyúja/ kerekei; a kerekek azonban legfeljebb 5 cm-rel növelhetik a poggyász méretét.

Elszállásolás kétágyas vagy háromágyas szállodai szobákban.

Az utazási iroda fenntartja a programváltoztatás jogát a körülményektől függően.